Понедельник, 20.05.2024, 00:12
Приветствую Вас Гость | RSS

Главная » 2014 » Август » 12

На території Каланчацького району Херсонської області у державну власність повернуто земельну ділянку площею понад 100 га та вартістю 2,3 млн грн - передає http://zsu.org.ua
За результатами перевірки встановлено, що у 2009 році Каланчацькою районною державною адміністрацією Херсонської області укладено з фермерським господарством договір оренди вказаної земельної ділянки. Однак орендар майже 2 роки не сплачував гроші за користування землею.
У зв’язку з цим прокуратурою району заявлено позов до суду щодо розірвання договору оренди землі та повернення її у державну власність, який наразі задоволено господарським судом Херсонської області.
Окрім того, за позовами податкового органу стягнуто заборгованість з орендної плати.
Прес-служба прокуратури Херсонської області
Просмотров: 367 | Добавил: Ксана | Дата: 12.08.2014 | Комментарии (0)


Фермери не зможуть зібрати рекордний урожай помідорів - винна в цьому спека, яка негативно вплине на цьогорічний урожай помідор.
Так, за словами синоптиків спека може спричинити передчасне засихання городини, особливо помідорів.
«На більшість культур такі умови поки не чинять негативного впливу. Але дуже високий температурний фон, нагрів поверхні підґрунтя до 60 і більше градусів створює дискомфортні умови для достигання пізніх рослин. Це стосується кукурудзи та городини, особливо помідорів. Спека може сприяти передчасному засиханню культур», — зауважив під час брифінгу головний синоптик країни Микола Кульбіда.
Аграрії погоджуються проблема є, проте запевняють, що томатів українцям не бракуватиме і український ринок не відчує дефіциту у соковитих плодах.
«Звичайно помідорам нинішня спека, трох ... Читать дальше »
Просмотров: 317 | Добавил: Ксана | Дата: 12.08.2014 | Комментарии (0)

Військовий збір сплачуватимуть і громадяни України, й іноземці, які працюють у країні чи бізнес-потужності яких розташовані у нашій державі. Обкладатиметься додатково військовим збором навіть виграш у лотерею. Розрахунок суми військового збору, яку необхідно утримати із доходу працівника бюджетної установи чи найманого робітника приватного підприємства проводитиме роботодавець.
Докладніше про адміністрування військового збору можна дізнатися на семінарі, призначеному на 14 серпня. Його проведуть фахівці державної податкової інспекції Херсона о 14 годині в актовому залі Дніпровського райвиконкому.
Просмотров: 321 | Добавил: Ксана | Дата: 12.08.2014 | Комментарии (0)

Статистика засвідчує, що кількість загиблих на воді зростає від вихідних до вихідних – кажуть в управління державної служби з надзвичайних ситуацій.
Ще дві жертви зафіксовані днями. У Дніпровському районі Херсона на пляжі «Лілея» увечері зник під водою відпочивальник. Про це о 18.10 повідомили на номер служби порятунку 101 очевидці трагедії. На місце події прибула водолазна група аварійно-рятувального загону спецпризначення УДСНС, і вже о 18.50 тіло 25-річного потонулого водолази витягли з води. Обставини загибелі з’ясовують медики.
За день до цього у Новій Каховці о 19:30 42-річний місцевий житель пішов купатись у р. Дніпро, пірнув і зник під водою. Його тіло вже знайшли й вилучили з води водолази рятувальної служби.
На Херсонщині цього року на водоймах загинули 26 людей, з яких 4 – діти. Шестеро людей втонули цього місяця. За 8 місяців рятувальникам вдалося врятувати 17 людей.
Просмотров: 273 | Добавил: Ксана | Дата: 12.08.2014 | Комментарии (0)


Кабмин решил уменьшить число налогов и ввести дифференцированную ставку налога на доходы физлиц.
Сколько будет налогов?
Чуть меньше месяца назад в правительстве собирались оставить всего восемь налогов. Тогда специалисты подсчитали, что 14 налогов и сборов приносят в бюджет менее 2% доходов. Однако сейчас один налог все-таки решили вернуть. Теперь концепция поменялась и их будет девять.
Большинство налогов не уберут, а трансформируют. Например, в акцизный налог попадет теперешний экологический налог на топливо и сбор за первую регистрацию автомобилей. А налогом на недвижимое имущество, кроме квартир и домов, будут облагать и землю. Экологический налог включит в себя и сбор за использование лесных ресурсов. Шесть налогов отменят совсем - это туристический сбор, сбор на развитие виноградарства, ... Читать дальше »
Просмотров: 393 | Добавил: Ксана | Дата: 12.08.2014 | Комментарии (0)

Частенько нам доводиться згадувати про ветлікаря: коли постає проблема якості продуктів харчування, коли покусала собака та й з багатьох інших питань. Втім, буденні та виробничі питання ветеринарної медицини часто поза нашим сприйняттям.Тож про будні ветмедицини розповідає виконувачка обов’язків начальника управління ветмедицини у Горностаївському районі Н. М. ГЕРМАНЕНКО. передае silnov.org.ua
Колись давно великий вчений І. П. Павлов говорив, що «медичний лікар лікує людину, а ветеринарний – людство». І це цілком справедливе твердження. Адже, якщо матимемо здорових тварин, безпечні та якісні харчові продук¬ти, то матимемо здорову націю. Для унеможливлення появи якихось ускладнень чи хвороб на території району й працюють нині фахівці ветеринарної медицини.
Ведеться профілактична та роз’яснювальна робота. Вже проведено 172 перевірки підконтрольних об’єктів, під час яких виявлено 83 порушники, які вже сплатили штрафи за свої, хоч і незначні, та все ж огріхи. Усі районні спец ... Читать дальше »
Просмотров: 349 | Добавил: Ксана | Дата: 12.08.2014 | Комментарии (0)

Віряни завжди говорять: все, що діється в світі, відбувається за помислом Божим. Заводівці теж так вважають. Адже після довгих святотерпних перепадів ми діждалися, що в нашому селі нарешті достойний священик – отець Миколай Куліш, який піклується про духовність не лише парафіян церкви, а й мешканців усього села.
Наш священик не обмежується лише службою в сільській церкві, він намагається показати нам святі місця, якими так багата територія України. Найперше, отець Миколай організував нам паломницьку поїздку до Почаєва. Неперевершені враження отримали всі, хто побував у цій православній подорожі. Пригадую, коли в’їхали до міста Почаєва, то на перехресті дороги побачили хрест. Я запитала отця Миколая: «Мабуть, тут живе священик?» Він пояснив: «Та ні. У Почаєві така традиція: на кожному перехресті стоїть поклонний хрест, щоб людина в дорозі мала змогу поклонитися, подякувати та помолитися Господу й попросити благословення».
Із сивої давнини й до сьогоднішніх днів Почаївський ... Читать дальше »
Просмотров: 375 | Добавил: Ксана | Дата: 12.08.2014 | Комментарии (0)


Нинішня підготовка до зими загалом в Україні має, на відміну від попередніх літ, особливі умови. Зменшення поставок газу та високі ціни на нього, підвищення тарифів на електроенергію й інші житлово¬комунальні послуги, водночас скорочення фінансування на ці потреби – все це, звісно, має спонукати кожну організацію, кожного громадянина не марнотратити, а ощадливо використовувати теплоенергетичні ресурси. З приводу підготовки господарського комплексу до роботи в наступному осінньо-¬зимовому періоді – наша розмова з першим заступником голови райдержадміністрації Дмитром ЛЯХНОМ. (http://www.silnov.org.ua)
– Дмитре Валерійовичу, минулу зиму район пережив нормально, без будь¬-яких надзвичайних ситуацій. Наразі вже пора поговорити про підготовку до наступного осінньо-¬зимового періоду, тим паче, що ситуація потребує іншого підходу. Що вже вдалося ... Читать дальше »
Просмотров: 261 | Добавил: Ксана | Дата: 12.08.2014 | Комментарии (0)

Цитата дня
Думай думая
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Август 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наш опрос
Интересен ли Вам сайт?
Всего ответов: 6
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0