Понедельник, 20.05.2024, 04:19
Приветствую Вас Гость | RSS

Главная » 2014 » Август » 28 » Херсонські аграрії вже у польський полях.
19:46
Херсонські аграрії вже у польський полях.

З 22 по 24 серпня 2014 року делегація у складі керівників сільськогосподарських підприємств Херсонщини ПП «Павленко» (Пігарьов С.В.), насіннєвого підприємства «Vip-насіння» (Помазнюк І.В.), голови Херсонської асоціації овочівників (Помазнюк В.А.), директора КС «Єдність», керівника центру продажу насіння (Арсьонов О.В.) відвідала День відкритих дверей (День поля) компанії «POLAN» у м. Краків (Республіка Польша).
Відкрив захід президент компанії «POLAN» Анджей Ростворовськи, який презентував свою компанію 115 видами овочевих культур та 147 сортами квітів. До речі, на території України до Державного Реєстру сортів рослин внесено насіння 24 овочевих культур даної компанії через їх високу якість.
Компанією запроваджено методи інкрустації, інкапсуляції та калібровки насіння. Найбільш популярними та пристосованими сортами для вирощування в умовах півдня Польщі є гібридні сорти огірка «POLAN F1», столового буряка «ASTAR F1» та редиса «FRIDA F1».
Компанія «POLAN» представила нові сорти овочевих та квіткових культур на дослідних ділянках, а також продукти інших провідних польських компаній із 1400 позицій насіння, у тому числі овочевих культур, квітів, фруктів, лікарських трав, сертифікованого посадкового матеріалу, насіння зернових та технічних культур, озимого і ярого часнику.
Під час заходу було представлено також компанії, які співпрацюють з компанією «POLAN» у сільському господарстві за різними напрямками, це: оптова компанія з реалізації насіння «POZIOMKA», компанія з виготовлення упакування «Alpha plant print Gmbh», малопольська оптова компанія з реалізації зернових та технічних культур «НВР», компанія з реалізації ґрунтової суміші HOLLAS «TORF», румунська компанія з ландшафту, реалізації насіння овочів та квітів «Depozit de semiwte», українська компанія ПП «Кронос-Тернопіль» з реалізації насіння овочів, квітів, добрив, агроволокна.
Херсонські підприємці виявили зацікавленість у нових корейських розробках FН «JAKAR» щодо технологій виробництва ґрунтової плівки, яка протягом року повністю саморозкладається і не потребує утилізації.
Під час перебування фахівці Херсонщини відвідали селекційний центр та лабораторію компанії «POLAN», що сертифікована за міжнародними європейськими стандартами. У спілкуванні з фахівцями-селекціонерами компанії ними з’ясовувалися питання щодо врожайності культур, стійкості їх до хвороб та несприятливих погодних умов. Найбільше зацікавили херсонських підприємців сорти салатного перцю «Lena», «ІGA», «MIRA», нові селекційні сорти білокачанної капусти, столових буряків, томату, кабачків та огірків.
За результатами відвідання «Дня поля» компанії «POLAN» та обговорення подальших шляхів співпраці досягнуто наступних домовленостей щодо:
- відбору українськими сільськогосподарськими товаровиробниками сортів та гібридів овочевих культур виробництва «POLAN», які зацікавили українських партнерів за показниками: схожість, урожайність, стійкість до хвороб та посушливих умов, зовнішній вигляд продукту;
- підготовки пропозицій до компанії «POLAN» щодо отримання фермерськими господарствами Херсонщини відповідних сортів і гібридів насіння овочевої групи для дослідження та вирощування в умовах степу нашої області;
- підготовка пропозицій щодо пробної реалізації через роздрібну торгівлю Херсонщини пакетованого насіння овочів та квітів компанії «POLAN», проведення інформаційної роботи серед сільськогосподарських товаровиробників стосовно наявності в Державному Реєстрі сортів рослин України окремих видів гібридів та сортів овочевих культур компанії для застосування їх на території України.
Крім того, досягнуто домовленості про проведення в наступному році спільного Дня поля з показом вирощування окремих видів овочевих культур виробництва компанії «POLAN», що можуть бути застосовані в Херсонській області.
Просмотров: 389 | Добавил: Ксана | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Цитата дня
Думай думая
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Август 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наш опрос
Интересен ли Вам сайт?
Всего ответов: 6
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0