Понедельник, 20.05.2024, 02:23
Приветствую Вас Гость | RSS

Главная » 2014 » Август » 22 » IНШОГО ВИХОДУ НЕМАЄ – ЗЕМЛЯ МАЄ ПРАЦЮВАТИ НА БЮДЖЕТ
13:42
IНШОГО ВИХОДУ НЕМАЄ – ЗЕМЛЯ МАЄ ПРАЦЮВАТИ НА БЮДЖЕТ


Із 1 квітня 2014 року орендна плата за землі державної та комунальної власності не може бути менша за 3 % і більша за 12 % нормативної грошової оцінки землі. Мінімальний розмір орендної плати за землі сільськогосподарського призначення вже не обмежений розміром земельного податку. Орендна плата для цих категорій земель не може бути менша за 3 % грошової оцінки землі (як і для решти категорій земель). Яка ситуація в районі зі зміною орендної плати за землі запасу та резервного фонду, що необхідно найближчим часом зробити, аби впорядкувати документально ці питання, ми дізнавалися в начальника відділу Держземагентства в Горностаївському районі Дениса ПАЩИНИ.

– Денисе Вікторовичу, чи відповідають новим вимогам Податкового кодексу України укладені сільськими радами договори оренди?

–­ На сьогодні, згідно зі статтею 288.5 Податкового кодексу України, в районі необхідно виконати роботу з внесення змін до договорів оренди земель запасу та резервного фонду в частині зміни орендної плати в договорах оренди земельних ділянок, де розмір орендної плати менше за 3 % від нормативної грошової оцінки землі. Наразі це стосується 55 ділянок. Така робота суттєво збільшить надходження до бюджетів – майже вдвічі. Для цього треба подати документи до Головного управління Держземагентства в області. Якщо грошова оцінка не проводилася, визначається плата за землю на рівні вартості ріллі по області, що становить 694,53 гривні за гектар – це до моменту затвердження нормативної грошової оцінки. Також для підготовки наказів слід виготовити агрохімічний паспорт земельної ділянки та замовити технічну документацію з визначення меж для отримання витягу, за умови, якщо ділянка не внесена до Національної кадастрової системи. Як правило, для підготовки всіх необхідних документів пропонуємо звертатися до відділу Держземагентства в Горностаївському районі.

Щодо договорів земельних ділянок (невитребуваних паїв), розпорядник яких Горностаївська райдержадміністрація, то пропонуємо розглядати ці питання на сесіях та подавати рішення до нашого відділу для підготовки проектів розпоряджень голови райдержадміністрації. Нагадаю, що з 30 договорів, укладених на невитребувані паї, необхідно збільшити розмір орендної плати в 25 випадках.

–­ Які ще роботи із землевпорядкування мають виконати сільські ради?

­– За планом Головного управління, поточного року необхідно виконати роботу з оновлення нормативної грошової оцінки землі в населених пунктах Дубівської, Каїрської, Костянтинівської, Червоноблагодатненської, Козаче­­Лагерської, Великоблаговіщенської і Славненської сільських рад та селі Зелений Під Горностаївської селищної ради. Наразі триває збір вихідних даних для подальшого оформлення згаданих документацій. Вжиття цих заходів також дасть змогу збільшити надходження до місцевих бюджетів району за використання землі та сприятиме більш відповідальному й господарському ставленню власників земельних ділянок до їхнього використання.

­– Нині приділяється увага виділенню земельних ділянок переселенцям із Криму та учасникам антитерористичної операції. Чи є в них можливість у нашому районі отримати землю?

– Так, насправді, сьогодні пріоритетне завдання ­ – забезпечення земельними ділянками громадян, які переселяються з тимчасово окупованих територій України, громадян, призваних до Збройних сил України через часткову мобілізацію, а також громадян, що проходили строкову військову службу та брали участь в антитерористичній операції. Площа таких земельних ділянок у районі ­ 82 гектари. Вона визначена розпорядженням голови обласної державної адміністрації за межами населеного пункту. Ці земельні ділянки можуть надаватися для ведення особистого селянського господарства. У межах населених пунктів ­–майже 75 гектарів, які можна отримати для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд.

Дізнавалася Любов РУДЯ
http://www.silnov.org.ua
Просмотров: 276 | Добавил: Ксана | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Цитата дня
Думай думая
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Август 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наш опрос
Интересен ли Вам сайт?
Всего ответов: 6
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0