Воскресенье, 19.05.2024, 20:26
Приветствую Вас Гость | RSS

Главная » 2014 » Июль » 30 » Вони не люблять, коли їм платять?
16:49
Вони не люблять, коли їм платять?


Колегія Херсонського обласного територіального відділенням АМКУ визначилися у справах, розпочатих відносно надавачів послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій – КП «Дніпровський», КП «Таврійський» та ТОВ «Шумен».
Як встановлено Відділенням, КП «Дніпровський» та ТОВ «Шумен», не дотримуючись приписів чинного законодавства, надають послуги переважній чисельності споживачів за відсутності укладених договорів про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та не вживають дієвих заходів щодо їх укладання.
Це може призвести до ущемлення інтересів споживачів, оскільки КП «Дніпровський» та ТОВ «Шумен» не визначило, як коло своїх обов’язків та відповідальність при наданні послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, так і прав споживачів при отриманні цих послуг від підприємств. Крім цього, споживачі позбавлені можливості вирішення спорів у судовому порядку в разі не дотримання виконавцем послуг умов договору.
КП «Таврійський» укладалися зі споживачами договори про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, умови яких звужують обов’язки та відповідальність підприємства, як виконавця послуг, порівняно з умовами визначеного законодавством типового договору.
Як наслідок, КП «Таврійський», безпідставно та неправомірно зменшивши коло своїх обов’язків та відповідальність, які передбачені типовим договором, звузило права та гарантований захист прав споживачів.
Сьогоднішніми рішеннями адміністративної колегії Відділення такі дії житлово-експлуатаційних організацій визнано порушенням законодавства про захист економічної конкуренції та зобов’язано протягом двох місяців з дня отримання рішення адміністративної колегії усунути зазначене порушення шляхом укладення з усіма споживачами договорів, положення яких відповідають чинному законодавству України та типовому договору.

Просмотров: 329 | Добавил: Ксана | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Цитата дня
Думай думая
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Июль 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наш опрос
Интересен ли Вам сайт?
Всего ответов: 6
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0